Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ręcznie

zapytanie ofertowe Dożywianie dzieci i młodzieży w szkołach podstawowych na terenie Gminy Ręczno w 2024r.

Utworzono dnia 11.12.2023

GOPS.3601.3.2023

Zapytanie ofertowe

I. ZAMAWIAJĄCY:

Gmina Ręczno -Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ręcznie ul. Piotrkowska 7, 97-510 Ręczno

tel. 44 307 00 66 NIP 771-23-14-460 REGON 590747383 email: kierownik.gops@reczno.pl

zaprasza do złożenia ofert cenowych w postępowaniu pn.Dożywianie dzieci i młodzieży w szkołach podstawowych na terenie Gminy Ręczno w 2024r.”

II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:

Zamówienie obejmuje przygotowanie, dostarczenie oraz wydanie:

  1. dla 15 uczniów Szkoły Podstawowej w Ręcznie i dla 3 uczniów Szkoły Podstawowej w Stobnicy jednodaniowego gorącego posiłku wymiennie 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa i piątek zupa z wkładką mięsną i 2 razy w tygodniu tj. wtorek i czwartek obiad w postaci drugiego dania.

  2. dla 5 dzieci Oddziału Przedszkolnego w Ręcznie dwudaniowego posiłku (obiadu) od poniedziałku do piątku.

Wymogi ilościowe:

  1. posiłki naprzemienne dla uczniów (zupa z wkładka + pieczywo i drugie danie) o gramaturze posiłków: zupa z wkładką 350gram, pieczywo 100gram, drugie danie- ziemniaki lub zamiennik ryż lub kasza 350 gram, mięso 120 gram, surówka 200gram.

  2. posiłki dwudaniowe dla dzieci Oddziału Przedszkolnego (zupa z wkładką + drugie danie) o gramaturze posiłku: zupa z wkładką 200 gram, mięso, ryba 80 ryż, makaron ziemniaki, ryż, kasza 200gram, surówka lub jarzyny – 80 gram, pierogi, kopytka, naleśniki, krokiety lub inne – 200gram.

Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w formie jednego dania gorącego oraz dwudaniowych posiłków, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 1 sierpnia 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154), zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej i systemem HACCP, w szczególności posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłków, ich różnorodność, z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców, temperaturę̨ w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiekcie, dla którego posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. Dostarczane posiłki będą przygotowywane przez personel z ważnymi badaniami sanitarnoepidemiologicznymi. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis (posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu tygodnia) i nie powinna zawierać napoi wysoko słodzonych, chipsów, słodyczy lub fast –foodów itp.

Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt dostarczyć posiłki, transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewozu środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków (żywności). Wykonawca zobowiązany jest na własny koszt wydać posiłki w naczyniach jednorazowych, naczynia i sztućce muszą posiadać atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu. Wykonawca zobowiązany jest po spożyciu posiłków, na własny koszt usunąć z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku lub brudne naczynia wielorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dniu, w których odbywa się nauka w szkołach czy zajęcia w Oddziale Przedszkolnym, w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkolne, dzieci objęte są tą formą pomocy, lecz ten fakt szkoły zgłaszają z 3 dniowym wyprzedzeniem wydającemu posiłki. Godzina wydawania posiłków w poszczególnych szkołach będzie ustalana przez Wykonawcę indywidualnie bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Zamawiający zastrzega sobie, że podana liczba osób korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązującej umowy, w zależności od ilości uczniów uprawnionych do otrzymaniu posiłku. Liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. Ewentualne zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godz. 15:30 dnia poprzedzającego wydanie posiłków.

III.. TERMIN I MIEJSCE REALIZACJI ZAMÓWIENIA:

Termin: od 7 stycznia 2024r do 20 czerwca 2024r i od 9 września 2024r do 20 grudnia 2024r.

Miejsce: placówki oświatowe funkcjonujące na terenie Gminy Ręczno.

IV. Dokumenty jakie wykonawca powinien załączyć do oferty:

  1. wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz cenowo- ofertowy wg załączonego wzoru – załącznik nr 1;

  2. dokument potwierdzający posiadanie zezwolenia Sanepidu na prowadzenie usługi cateringowej;

  3. dokument potwierdzający dopuszczenie przez Sanepid środka transportu wykorzystywanego do przewozu posiłków.

  4. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej- wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed terminem składania ofert potwierdzający prowadzenie działalności o charakterze zgodnym z przedmiotem zamówienia.

  1. INFORMACJE o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów.

  1. W toku postępowania o udzielenie zamówienia oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje zamawiający i wykonawca przekazują pisemnie lub drogą elektroniczną.

  2. Korespondencję związaną z niniejszym postępowaniem, należy kierować na adres :

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ręcznie; ul. Piotrkowska 7, 97-510 Ręczno, 97-510 Ręczno

tel. 44 307 00 66, email: kierownik.gops@reczno.pl

VI.Osoby po stronie Zamawiającego uprawnione do kontaktu z Wykonawcą:

Elżbieta Krawczyk – tel. 44 307 00 66

VII.Miejsce i termin składania oferty:

ofertę z dopiskiem: „Oferta cenowa na dożywianie dzieci i młodzieży w szkołach na terenie Gminy Ręczno w 2024 r.”, należy złożyć w formie pisemnej w siedzibie Zamawiającego – decyduje data i godzina wpływu do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ręcznie ul. Piotrkowska 7, 97-510 Ręczno osobiście lub za pośrednictwem poczty w terminie do 20 grudnia 2023r roku do godz.10.00.

VIII.Opis sposobu obliczania ceny:

Na załączonym formularzu cenowo-ofertowym należy przedstawić cenę brutto za wykonanie zamówienia. Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z wykonaniem zamówienia.

IX. Opis kryteriów, którymi Zamawiający kierował będzie przy wyborze oferty:

Cena- 100%.

 

Załączniki:

1. Formularz cenowo- ofertowy

2. Wzór umowy

Kierownik GOPS Ręczno

Krawczyk Elżbieta

 

 

 

 

 

 

 

ZAŁĄCZNIKI:

Kalendarz

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
Sb
Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Imieniny